Futuristisch gebouw met veel groen en spiegelende bollen op de voorgrond, verbonden met wegen

Beeld door AI gegenereerd

Nieuws

Groei of ineenstorting? Vier scenario’s voor de toekomst van de campus

​​​​​​​Hoe ziet de toekomst van de campus eruit? Het project Future Campus onthult in zijn eindrapport vier toekomstscenario’s voor het mbo, hbo en wo in 2040. De vier gedetailleerde scenario's - Groei, Discipline, Transformatie en Ineenstorting - hebben elk unieke kenmerken en uitdagingen.
In de centrale hub ziet ze medestudenten in uiteenlopende ruimtes; stilteruimtes, loungehoeken, samenwerkingsruimtes. Ze haalt een koffie bij de barista-robot en gaat naar haar college in de innovatieruimte.
Fragment uit een van de scenario's

Toolkit en online expositie

Bij het eindrapport is ook een praktische toolkit gepubliceerd voor instellingen om hun eigen strategische initiatieven voor campusontwikkeling en -innovatie te ontwikkelen.

Om de resultaten op een inspirerende wijze te presenteren, is er een virtuele kopie van de pop-up expositie die op de SURF Onderwijsdagen stond. Bezoekers kunnen nu ook online de expositie ervaren, waarbij je vanuit het verleden, via het heden, door de toekomstscenario's kunt navigeren. 

Dialoog over de toekomst

De scenario's zijn het resultaat van intensieve samenwerking met experts via interactieve bijeenkomsten en diverse onderzoeksmethoden. Wij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze belangrijke dialoog over de toekomst van het onderwijs en de campus.

Voor toegang tot het rapport, de toolkit en de virtuele expositie:

www.futurecampus.nl

Dit artikel is relevant tot